๐—œ๐—ป ๐— ๐—ฒ๐—บ๐—ผ๐—ฟ๐—ถ๐—ฎ๐—บ: ๐—ง๐—ถ๐—ป๐—ฒ ๐—›๐—ถ๐—ฑ๐—ฑ๐—ถ๐—ป๐—ด๐—ฎ

Onlangs hebben wij het droevige bericht ontvangen dat ons Erelid Tine Hiddinga op 26 maart 2020 op 88 jarige leeftijd is overleden.

Bijna 13 jaar was Tine Hiddinga toen ze in mei 1944, op advies van mevrouw Eilders, eens ging kijken bij de korfbalsport. Ze werd direct lid. Ze doorliep alle jeugdteams en speelde jaren in de selectie van H.K.C. de Zwaluwen. Uiteindelijk zijn ook haar broer en zussen bij de Zwaluwen gaan korfballen.

Het korfballen was geweldig, maar de avonturen welke beleefd werden op de fiets, trein of bus naar- en van een uitwedstrijd waren net zo bijzonder.Al snel werd Tine gevraagd om penningmeester van H.K.C. de Zwaluwen te worden. In die tijd een functie waarbij alles met de hand geregistreerd werd en na het betalen van je contributie ontving je een kwitantie met handtekening van voorzitter en secretaris.

Het was een levenswerk welke we per seizoen compleet hebben teruggevonden op haar zolder.Niet alleen de officiรซle financiรซle wegen werden bewandeld, want ook een gokje kon je bij Tine wagen. Als het maar iets opleverde voor de club.Het korfballen bracht Tine een enorme vriendengroep, welke invulling hebben gegeven aan haar sociale leven en zij aan die van velen. De titel Erelid van H.K.C de Zwaluwen ontving ze in 1984.Toen er sprake was om in 1992 een fusie aan te gaan met de โ€œeeuwige concurrentโ€ was Tine, als bestuurslid, niet meteen overtuigd. Achteraf heeft ze bij de Corvers nog vele familieleden de korfbalsport mogen zien beoefenen en was ze bij iedere wedstrijd aanwezig.In 1994 ontving Tine de Rinus Schaap Prijs, een prijs vanuit de gemeente Hilversum voor de ongelofelijke hoeveelheid vrijwilligerswerk wat ze heeft gedaan voor H.K.C de Zwaluwen en de Corvers.Tot op het laatst groot supporter van Senioren 1.

Tine was korfbal en zal voor altijd in de herinnering van velen voortleven.De Corvers is dankbaar voor alles wat Tine voor de club heeft betekend.Wij wensen Dick en Marijke en verdere familie, veel sterkte toe bij de verwerking van dit grote verlies.

Gezien de huidige situatie rondom het coronavirus zal de uitvaartplechtigheid in besloten kring plaats vinden.

Namens het bestuur en leden van korfbalvereniging De Corvers

Hanneke Visser